top of page
MKZ_4708.jpg
Bergsfjord Lodge ble startet med ønske om å gi tilreisende skigjester den optimale opplevelsen av Finnmarksalpene.

Vi mener en skireise inneholder mer enn bare ski, og vårt vertskap viser deg ikke bare fjellene men også den lille bygda som klorer seg fast helt vest i Finnmark. 

 

Men fjellene er vår største lidenskap og med vår lokalkunnskap vet vi hvor vi skal dra for å finne de beste skiforholdene,

og fjellene som passer akkurat deg.

_DSC7732.jpg
Bilvei er det lite av og foruten fjellene som finnes ut døra bruker vi båt som fremkomstmiddel. Med vår solide aluminiumsbåt kan vi legge til i fjæresteinene og turen starter i vannkanten.
_DSC7985-Pano.jpg
Finnmarksalpene er et lite område med mye fjell. Her finnes alt fra åpne flanker til bratt og eksponert terreng. De høyeste toppene er nesten 1200meter over havet. Med alpint terreng fra havnivå så finnes det spennende skiterreng uansett hvor langt du måtte ønske å gå.

Vi finner passende terreng uansett hvilket nivå du måtte befinne deg på, men området er stedvis komplekst og det beste utbyttet får du med litt erfaring. 

Vi mener lokalkunnskap gir den beste skiopplevelsen og guiding er derfor alltid inkludert ved et opphold hos oss. 
MKZ_4861-2.jpg
Vel nede fra fjellet blir du godt ivaretatt av vårt vertskap.
Vertskapet sørger for at lodgen viser seg fra sin beste side, at maten kommer på bordet og er ditt bindeledd til bygda.
MKZ_5499.jpg
Mitt i Bergsfjord, lokalisert i bygdas gamle legekontor ligger lodgen.

Huset er totalrenovert og holder høy standard. Her finner du tre soverom med totalt 8 senger, to bad og en åpen stue/ kjøkkenløsning. Huset er designet for aktive personer med gode tørke- og oppbevaringsløsninger.

5O7A1411.jpg

I Bergsfjord ligger havet rett ut døra. Det samme gjør beiteområder for rein, og om sommeren bugner det av grønne ville vekster. Det skulle bare mangle at du ikke får en smak av området du besøker også på tallerkenen.

Vi høster av det vi har rundt oss og byr på spennende smaker rundt matbordet.

MKZ_5094.jpg
Gruppestørrelse

På fjellet følger vi bransjenorm med maks 6 personer pr guide, og det er verdt å nevne at jo mindre gruppa er jo mer muligheter har vi i fjellet.

Vi ønsker gi våre gjester en best mulig skiopplevelse og mikser derfor ikke ulike smågrupper til å bli en stor fellesgruppe på fjellet. Hver gruppe har sin egen guide med mindre annet er avtalt. Se våre bookingsider for priser på ulike grupperstørrelser.

Grupper på 5 eller fler får lodgen for seg selv. 

hehe.jpg

Hvem er vi?

Morten startet Bergsfjord Lodge i 2017 med ønske om å gi tilreisende den beste opplevelsen av det spennende fjellområdet helt vest i Finnmark. Ski og båt har vært fellesnevnere hele hans liv og i Bergsfjord får han i både pose og sekk. Morten tar seg av det meste av båtkjøring til fjellene og skiguiding. Han er kvalifisert skipper og Skiveileder.

Vinteren 2022 møtte han Mathilda og sammen driver de nå Bergsfjord Lodge.

Mathilda er sjef i huset og på kjøkkenet bruker hun mye tid på å finne nye smaker som kan tilbys våre besøkende. 

Mathilda er utdannet sykepleier så skulle det skje noe er du i trygge hender.

Men i Bergsfjord foretrekker hun preventiv pleie i matveien.

Reisen

Bergsfjord ligger på en halvøy uten veiforbindelse til fastland. Nærmeste flyplass er Alta og med bil/ taxi/ buss kommer du til Øksfjord, hvor du tar ferje siste biten til Bergsfjord. 2 dager i uka (mandag + onsdag) går det hurtigbåt direkte til/ fra Alta.

NB. Merk at hurtigbåt og ferje går fra ulik kai i Øksfjord.

reiserute2023.png

Merk: Din reise til/ fra Bergsfjord er ikke inkludert i våre priser. Vi kan være behjelpelig med reiseinformasjon men tar intet ansvar for gjennomføringen.

For mer informasjon vedrørende reisedager se våre bookingsider. 

FedericoRavassard-8783.jpg

Hva behøver du ta med?

Ta med skiutstyr,

vi ordner resten.

Men vi har sauna så husk badetøy!

Alkohol

Bergsfjord lodge selger ikke alkoholholdige drikker. Øl kan kjøpes i den lokale butikken i Bergsfjord, nærmeste vinmonopol er i Alta.

bottom of page